AĞRI / MERKEZ - Naci Gökçe Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuz öğrtmenlerinden MEHMET POLAT yenilenebilir enerji ile öğrencilerimizle beraber liselerde bilim uygulamaları kapsamında konferansını gerçekleştirdi.

Bu çalışmada; enerji, enerji kaynakları, dünyada ve Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili genel bir değerlendirme yapılmıştır. Bu amaçla, dünyada ve Türkiye’de son iki yıldaki (2013-2014) genel olarak enerji tüketimi ile son on yılda (2005-2014) yenilenebilir enerji kaynaklarının dünya ve Türkiye’deki üretim-tüketim durumları değerlendirilmiştir

Nis

Okulumuz öğretmenlerinden Gözde ÜBEYli öğretmenimizin yaptığı  bu çalışma ile öğrencilerimiz İngilizceye olan merakı biraz daha artmıştır.

Tarih boyunca insanlar çeşitli amaçlar ve yöntemlerle yabancı dil öğrenme uğraşısı
içine girmişlerdir. Yabancı dil öğrenmek, o dilde iletişim kurabilmek için gerekli bilgi
ve becerilerin edinilmesi sürecidir. Bir yabancı dil öğrenilirken çoğunlukla ihmal edilen
alan edebiyat alanıdır. Bazı öğrencilerin olumsuz bakış açısı ve bilinmeyenden korkma
yönelimi dil öğretiminde edebiyatın gözden kaçırılmasına neden olmuştur.
Sınıf ortamında yabancı dil eğitim süreci çok çeşitli yöntemlerle desteklenmekte ve
sürdürülmektedir. Bu yöntemlere ek olarak kullanılan kaynaklar da önem arz etmektedir.
Bu çalışma üniversitede yabancı dil eğitimi alan öğrencilerin, öğrendikleri dil ile ilgili
edebiyat dersini ve dersin işleniş yöntemini incelemeyi hedeflemektedir.

Nis

Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında; bulaşıcı hastalıklar ile ilgili panel yapılmıştır.Biyoloji öğretmenimiz Feyza ERASLAN paneliş yönetmiştir.

Organizasyonda emeği geçen Biyoloji öğretmenimiz Feyza ERASLAN'a  okul müdürümüz teşekkür etti.

Nis

Okulumuzdan Kimya Öğretmenimiz Zeynep Derman AKAR , atık ve su yönetimi için bilim uygulamaları sempozyumu gerçekleştirdi. Konferans salonunda öğrencilerimizle beraber etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında Naci Gökçe Anadolu  Anadolu Lisesi'nde, öğrencilerimiz  Atık ve su yönetimi içeren sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Organizasyonda emeği geçen Kimya öğretmeni Zeynep Derman AKAR'a okul müdürümüz teşekkür etti.

Ekm

11- 15 Eylül 2023 tarihinde okulumuz psikolojik danışman ve rehber öğretmeni Yağmur Yıldırım tarafından dokuzuncu sınıf öğrencilerimize oryantasyon etkinlikleri düzenlenmiştir.

Ekm

Bakanlıkça düzenlenen " çevreyi temiz tut" etkinliğinde çevre okullardan gelen öğrencilerimizle beraber okul çevresindeki çöpleri topladık.

Ekm

Okul müdürümüz Fuat murat müdür yardımcısı Rıdvan Aydın tarafından pansiyona yeni gelen öğrencilere yönelik toplantı yapıldı. Okul Hemşirmiz Hakan Karaoğlan tarafından pansiyon öğrencilerine sağlik ve kişisel hijyen konularında seminer verdi.

Ara

Proje hazırlama dersi kapsamında hazırlanan deneyde öğrenciler; saman kağıdı, kese kağıdı, kağıt havlu ile Deney yapmışlardır. Ve bu kağıtların yanma sürelerini hesaplamislardir.10E'den Serhad FİDAN, Eray DAĞTEKİN,Yunus Emre GÖKHAN deneyu gerçekleştirdiler.

Saman kağıdı  14 saniye, kağıt  havlu 19 saniye,kese kağıdı ise 20 saniyede yanmıştır.

Ekm

Öğrencilerimizle çeşitli alanlarda etkinlik yapmayı seviyoruz. Bunun için onların ilgi ve alakası üzerine üniversiteye bir gezi planladık ve gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin mutluluğu yüzünden de belli oluyor. Her şey öğrencilerimiz için.

Ekm

Okulumuzun yeni kütüphanesi. Avukat Ayhan Taşkın  Kütüphanesi.