AĞRI / MERKEZ - Naci Gökçe Anadolu Lisesi

LBU-Kadına şiddetin önlenmesi ve akran baskısı

Okulumuz öğretmenlerinden Sakine AKDENİZ YILMAZ tarafından, kadına şiddetin ve akran zorbalığının önemini anlatan konferans verildi.

Çocuklar aile ortamında sorunların öfke ve saldırganlık yoluyla çözümlendiğini görüyorlarsa, saldırganlığı sorun çözücü bir davranış olarak öğrenirler, saldırgan davranışların yaşamın bir parçası olduğunu düşünürler ve bunu kendi yaşamlarında da uygulamaya koyarlar. Bu açıklamalardan anlaşıldığı gibi, aile içindeki şiddetin kontrol altına alınamayışı gerek ebeveyn gerekse çocuk üzerinde çoğu zaman onarılması güç yıkımlara yol açmaktadır. Eğitim sürecinde çocuklar kendi aile ortamlarında kazandıkları çeşitli tutum ve davranış biçimlerini okul ortamında da sürdürmektedirler. Son yıllarda ülkemizde okul ortamında yaşanan şiddet olayları düşünüldüğünde, sözleriyle ya da davranışlarıyla diğer öğrencileri sürekli rahatsız eden öğrencilerin, içinde yaşadıkları aile ortamının incelenmesi, çocukların ailede edindikleri tutum ve davranışları okul ortamına taşımaları bakımından son derece önemlidir (Sarıtaş, 2006). Çocukların yaşama dair ilk öğrenmelerinin kaynağı olan aile ortamındaki anne-baba davranışlarının ve aile yaşantısının, çocukların zorbalık davranışı üzerinde de etkili olabileceği söylenebilir.

Yayın: 18.04.2024 - Güncelleme: 18.04.2024 14:07 - Görüntülenme: 44